Nova dimenzija suradnje Sveučilišta i Kazališta

Današnjim potpisivanjem ugovora za projekt “Sveučilište za HNK Mostar, HNK za Sveučilište” već tradicionalna suradnja Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Sveučilišta u Mostaru dobila je jednu veću i kvalitetniju dimenziju. Ovim projektom, koji financira Vlada Republike Hrvatske preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, omogućava se svim djelatnicima Sveučilišta u Mostaru da besplatno gledaju repertoarske predstave ove vodeće kulturne institucije u Mostaru.

Kako su se složili potpisnici ugovora, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Ivan Vukoja i rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić, ovo je samo nastavak odlične suradnje dviju institucija koja će ovim projektom postati još kvalitetnija i sadržajnija. Rektor Tomić je naglasio stratešku važnost ovog sporazuma jer je HNK Mostar predvodnik kulturnog života u Mostaru, a i šire, a Sveučilište ima svoju obrazovnu, znanstvenu i istraživačku misiju te ove dvije institucije ulaze u kreiranje identiteta hrvatskog naroda u BiH.

Ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Ivan Vukoja istaknuo je značaj ove institucije kao nacionalnog kazališta svih Hrvata u BiH te Sveučilišta u Mostaru kao jedinog sveučilišta na hrvatskom jeziku u BiH koji surađuju od svog osnutka.

“Ovim sporazumom ta suradnja dobiva kvalitetnu dimenziju koja će ojačati kapacitete i jedne i druge institucije, od nje će imati koristi i cijeli grad Mostar te društvena i akademska zajednica u Mostaru i Hercegovini, a s obzirom na značaj tih institucija i u cijeloj BiH”, kazao je Vukoja.

“Ovaj sporazum omogućit će da implementiramo sve oblike suradnje koji budu u interesu Sveučilišta, odnosno Kazališta, i zato smo veoma sretni što je došlo do realizacije sporazuma. Na sljedećem susretu dogovorit ćemo model implementacije sporazuma. Želimo da naši djelatnici što više iskoriste ovu mogućnost kako bi podigli razinu kulture u gradu Mostaru”, poručio je rektor Tomić.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.