Nova mostarska koprodukcija: Počele probe za predstavu “U ime identiteta”

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru započeli su rad na novoj predstavi “U ime identiteta” prema motivima zbirke istoimenih eseja Amina Maaloufa. Riječ je o koprodukcijskom projektu HNK Mostar, Narodnog pozorišta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara. Predstavu režira Tanja Miletić Oručević, koja je zajedno s Draganom Komadinom i autorica dramatizacije, a uloge su raspodijeljene Jeleni Kordić Kuret, Ivanu Skoki i Ivi Krešiću iz HNK Mostar, Ajli Hamzić, Ameli Kreso i Fatimi Kazazić Obad iz NP Mostar te gostujućim glumcima Draženu Pavloviću i Nedimu Malkočeviću.

Amin Maalouf, Libanonac u Francuskoj, arapski kršćanin, na najbolji način spaja Orient i Okcident. Stoga se čini posve opravdanom da baš u Mostaru u jednoj velikoj zajedničkoj koprodukciji pokušamo scenski artikulirati njegov esej o nasilju i potrebi za pripadanjem. Naime, u svojoj knjizi Maalouf uspijeva na jednostavan, humani način problematizirati iznimno kompleksnu i delikatnu temu – identitet“, izjavio je Dragan Komadina dodavši kako “ono što najviše intrigira iz Maaloufovog rukopisa jest ideja prema kojoj identitet nije slaganje neovisnih pripadnosti nego crtež na nategnutoj koži.

S obzirom da je knjiga pisana još prije više od dvadeset godina kada utjecaj interneta na ljudski život nije bio ni izbliza snažan kao danas, fascinira i zastrašuje jedno njegovo predviđanje. Tako Maalouf tvrdi kako iz društva u kojem su mediji dominantni, a gledatelji indiferentni, preći ćemo u društvo u kojem je situacija upravo obrnuta. Ova mostarska zajednička koprodukcija ponudit će jednu zanimljivu scensku potvrdu koliko je Maalouf, nažalost, bio u pravu“, kazao je Komadina.

Pokrovitelj ovoga projekta je Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: