U novoj sezoni mnogo kvalitetnih projekata

Repertoarskim izvedbama predstave „Identitluk“ – u srijedu 26. i četvrtak 27. kolovoza, službeno će započeti 26. kazališna sezona Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Riječ je o koprodukcijskoj predstavi HNK Mostar, Narodnog pozorišta Mostar
i Studija za izvedbene umjetnosti koja je za kratko vrijeme osvojila sjajne kritike i stekla veliku popularnost među publikom. U njoj se na satiričan način propituju identiteti i njihovo shvaćanje u BiH, a već je, osim u Mostaru, izvedena u Ljubuškom, Trebinju, Živinicama, Zvorniku i Bijeljini. Pozvana je na tri kazališna festivala – krajem mjeseca, točnije 30. kolovoza, „Identitluk“ će biti odigran u okviru natjecateljskog programa 39. Pozorišnih/Kazališnih igara u Jajcu, potom 27. rujna na 17. Međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska“, i 23. listopada na 30. Marulićevim danima u Splitu.

„Nakon uspješne jubilarne 25. kazališne sezone nastavljamo punim kapacitetom i s mnogo planova. Osim aktivnosti na postavljanju novih predstava sukladno zacrtanom repertoarskom planu, već za dan-dva objavit ćemo natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku autora do 35 godina starosti. Nagrađeni tekst bit će postavljen na scenu tijekom 2021. godine. Uskoro ćemo nastaviti i s radom Dramskog studija mladih, a u tome smjeru započet ćemo i novi projekt odnosno radionicu dramskog pisanja“, kazao je ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

U rujnu će HNK Mostar nastupit sa svojom nagrađivanom predstavom „Gnijezdo“ na Festivalu glumca u Konjicu. Ova je predstava proglašena najboljom predstavom u cjelini na dva festivala – 3. Međunarodnom teatarskom festivalu „Dani Jurislava Korenića“ u organizaciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i Međunarodnom festivalu glumca „Zaplet 11“ u Banjoj Luci. Krajem istoga mjeseca na pozornici HNK Mostar gostovat će HNK Šibenik s Krležinom predstavom „Leda“.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: