O “Logorilijadi” napisan znanstveni rad

Dr. sc. Sarina Bakić i dr. sc. Nedžma Džananović Miraščija s Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu objavile su originalni znanstveni rad pod naslovom “Iliji Jakovljeviću u sretanje: Sociološka analiza teatarske predstave Logorilijada u kontekstu promišljanja o pojedincu u totalitarnim društvima” u znanstvenom časopisu “Sociološki diskurs”, broj 20, objavljenog srpnja 2021. godine u izdanju Naučnog udruženja Sociološki diskurs iz Banja Luke.

Rad predstavlja recepciju i sociološku analizu teatarske predstave “Logorilijada”, s aspekta problematiziranja položaja pojedinca u totalitarnim društvima. Predstava govori o zatočeničkim danima Ilije Jakovljevića, njegovom tragičnom životu i smrti, s naglaskom da ona otvara nekoliko univerzalnih pitanja i pouka iz njegove sudbine, a koje bi vrijedile i za budućnost. Može se zaključiti da tragičan položaj Ilije Jakovljevića nije rezultat isključivo nepovoljnih povijesnih i društvenih okolnosti već je tragičan jer je lišen i svih ljudskih, moralnih i pravnih pretpostavki, koje se vezuju za pojam čovjeka i njegovog istinskog bivstvovanja i smisla u svijetu.

Cijeli tekst dostupan je ovdje >>

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: