Obljetnice rođenja i smrti književnika Ilije Jakovljevića obilježavamo besplatnom izvedbom “Logorilijade”

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru obilježit će stodvadesetu obljetnicu rođenja (21.10.1898.) i sedamdesetu obljetnicu smrti (28.10.1948.) književnika Ilije Jakovljevića besplatnom predstavom “Logorilijada” koja je nastala prema njegovoj memoarskoj prozi “Konclogor na Savi” i zbirci pjesama “Lirika nevremena” te motivima “Grobnice za Borisa Davidoviča” Danila Kiša. Predstava će biti izvedena u HNK Mostar, u nedjelju, 28. 10. 2018., s početkom u 20 sati.

Ovaj kazališni komad režirao je Ivan Leo Lemo, dramaturgiju i dramatizaciju potpisuje Dragan Komadina, a urađena je u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika i Maticom hrvatskom Mostar. U njoj igraju: Robert Pehar, Branimir Vidić Flika, Ivo Krešić, Miro Barnjak, Ivan Skoko, Boris Matić, Bojan Beribaka i Mario Bošnjak.

Nakon premijerne izvedbe u Dubrovniku, 6. 10. 2018. godine, hrvatska je kazališna kritika dobro ocijenila predstavu, pa je tako Davor Mojaš, između ostaloga, na portalu Kazalište.hr zapisao:

 “…Uigran, discipliniran i u potpunosti predan redateljskom rukopisu, glumački ansambl predstave predvodi Robert Pehar kao Ilija Jakovljević, koji predano i s punim glumačkim pokrićem dopisuje unutarnje lomove, bol, strah i zazore sudbine pjesnika koji se povijesnim vjetrovima usprkos i torturi u totalitarnim režimima ne odriče vlastitih političkih i moralnih uvjerenja. Njegova jedina obrana je svjedočiti – pisanjem pjesama, proznim i memoarskim zapisima koji ne trpe ravnodušnost i zazivaju i ovakva uprizorenja nezaborava radi”…

Više o predstavi: http://www.hnkmostar.ba/logorilijada/

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: