Obljetnice rođenja i smrti književnika Ilije Jakovljevića obilježavamo besplatnom izvedbom “Logorilijade”

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru obilježit će stodvadesetu obljetnicu rođenja (21.10.1898.) i sedamdesetu obljetnicu smrti (28.10.1948.) književnika Ilije Jakovljevića besplatnom predstavom “Logorilijada” koja je nastala prema njegovoj memoarskoj prozi “Konclogor na Savi” i zbirci pjesama “Lirika nevremena” te motivima “Grobnice za Borisa Davidoviča” Danila Kiša. Predstava će biti izvedena u HNK Mostar, u nedjelju, 28. 10. 2018., s početkom u 20 sati.

Ovaj kazališni komad režirao je Ivan Leo Lemo, dramaturgiju i dramatizaciju potpisuje Dragan Komadina, a urađena je u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika i Maticom hrvatskom Mostar. U njoj igraju: Robert Pehar, Branimir Vidić Flika, Ivo Krešić, Miro Barnjak, Ivan Skoko, Boris Matić, Bojan Beribaka i Mario Bošnjak.

Nakon premijerne izvedbe u Dubrovniku, 6. 10. 2018. godine, hrvatska je kazališna kritika dobro ocijenila predstavu, pa je tako Davor Mojaš, između ostaloga, na portalu Kazalište.hr zapisao:

 “…Uigran, discipliniran i u potpunosti predan redateljskom rukopisu, glumački ansambl predstave predvodi Robert Pehar kao Ilija Jakovljević, koji predano i s punim glumačkim pokrićem dopisuje unutarnje lomove, bol, strah i zazore sudbine pjesnika koji se povijesnim vjetrovima usprkos i torturi u totalitarnim režimima ne odriče vlastitih političkih i moralnih uvjerenja. Njegova jedina obrana je svjedočiti – pisanjem pjesama, proznim i memoarskim zapisima koji ne trpe ravnodušnost i zazivaju i ovakva uprizorenja nezaborava radi”…

Više o predstavi: http://www.hnkmostar.ba/logorilijada/

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: