Održana izvedba “Abecede književnosti” za osnovnoškolce

Danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru održana izvedba predstave “Abeceda književnosti” autora Ive Krešića u kojoj, pored autora, igra Ivan Skoko. Predstava je odigrana za Osnovnu školu Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada. Učenici su se oduševeli predstavom, koja ih je i nasmijala i educirala na zabavan i pristupačan način.

Tema je predstave književnost, a glumci su velikane pisane riječi na zabavan način približili osnovnoškolcima. Radnja predstave odvija se kroz jedan školski sat u kojemu nastavnik ispituje nestašnog učenika Anđelka. Na šaljiv se način odmjeravaju dva svijeta, nastavnikov svijet odraslih i Anđelkov svijet, razigran, nestrpljiv i maštovit.

Ova urnebesno zabavna, ali i poučna predstava doživjela je preko tri stotine izvođenja i svugdje je naišla na odlične reakcije. “Abeceda književnosti” rađena je u suradnji s djecom, nastavnicima i pedagozima u školama. Dugotrajan proces urodio je vrhunskom predstavom u kojoj djeca, ali i stariji uživaju od prve do posljednje minute. Veoma interaktivnog karaktera predstava govori o odrastanju, o svijetu mašte i razigranosti, ali i o okoštalom svijetu punom pravila – o svijetu odraslih. Mogu li se ta dva svijeta pomiriti, mogu li naučiti jedan od drugog – to su pitanja na koje ova predstava pokušava odgovoriti – skupa s djecom.

 

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: