Svečanom izvedbom obilježeno pet godina od premijere “Gnijezda”

Točno prije pet godina, 14. ožujka 2018. godine, predstava “Gnijezdo” premijerno je izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru. Sinoćnjom svečanom izvedbom, 14. ožujka, obilježili smo taj mali, ali izuzetno važan jubilej. Publika je nagradila ansambl predstave velikim i dugotrajnim pljeskom.

“Gnijezdo” je autorski projekt Marine Petković Liker prema motivima poezije Marka Tomaša. U neformalnim razgovorima često se spominje kako je “Gnijezdo” najbolja predstava u Bosni i Hercegovini u zadnjih nekoliko godina. “Gnijezdo” je osvojilo šest nagrada na različitim festivalima i gostovalo u nekoliko gradova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i oduševilo je publiku gdje god je igralo. Predstava je gostovala u Zagrebu u Gradskom dramskom kazalištu Gavella, na Osječkom ljetu kulture, u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku i u Kamernom teatru 55 u Sarajevu.

Postoji anegdota vezana uz gostovanje predstave u Gradskom dramskom kazalištu Gavella, gdje je ansambl nagrađen desetominutnim pljeskom i ovacijama. Ravnatelj Gavelle Dražen Ferenčina u kazališnom kafeu, nakon izvedbe rekao je ravnatelju HNK Mostar Ivanu Vukoji kako ne pamti kada je Gavellina publika s tolikim ovacijama ispratila jednu predstavu. Gledatelj koji je stajao pored njih na šanku, čuo je razgovor i uključio se komentarom kako se takve ovacije u Gavelli nisu čule još od izvedbe “Balkanskog špijuna” daleke 1983. godine.

U predstavi igraju Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

 

 

 

 

 

 

 

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.