U organizaciji Zavoda za školstvo Mostar obilježena 170. obljetnica hrvatskog jezika u javnoj uporabi

U organizaciji Zavoda za školstvo Mostar jučer je svečano obilježena 170. obljetnica hrvatskog jezika u javnoj uporabi i 50. obljetnica od objavljivanja Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika.

Podršku projektu dale su brojne odgojno-obrazovne i kulturne institucije: osnovne i srednje škole s područja Hercegovačko-neretvanske županije, Narodna knjižnica HNŽ, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru.

Program obilježavanja započeo je satom hrvatskog jezika u osnovnim i srednjim školama posvećenom povijesti hrvatskog jezika. U okviru planiranog programa učenici srednjih i osnovnih škola zajedno s nastavnicima i profesorima imali su priliku pogledati poetsko-glazbeno-scenski kolaž Hercegovina IV. dio u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru. Za predstavu koja je odigrana u 13 sati vladalo je veliko zanimanje učenika i profesora te se tražilo i mjesto više.

U četvrtom dijelu glazbeno-poetsko-scenskog kolaža publika je imala priliku čuti 50 odabranih pjesama o Hercegovini iz pera 33 pjesnika novijeg vremena. Ovaj scenski projekt koji funkcionira kao knjižnica na pozornici praktičan je pokazatelj očuvanja i promoviranja naše književne baštine te primjer uspješne simbioze poezije i kazališta.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: