U organizaciji Zavoda za školstvo Mostar obilježena 170. obljetnica hrvatskog jezika u javnoj uporabi

U organizaciji Zavoda za školstvo Mostar jučer je svečano obilježena 170. obljetnica hrvatskog jezika u javnoj uporabi i 50. obljetnica od objavljivanja Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika.

Podršku projektu dale su brojne odgojno-obrazovne i kulturne institucije: osnovne i srednje škole s područja Hercegovačko-neretvanske županije, Narodna knjižnica HNŽ, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru.

Program obilježavanja započeo je satom hrvatskog jezika u osnovnim i srednjim školama posvećenom povijesti hrvatskog jezika. U okviru planiranog programa učenici srednjih i osnovnih škola zajedno s nastavnicima i profesorima imali su priliku pogledati poetsko-glazbeno-scenski kolaž Hercegovina IV. dio u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru. Za predstavu koja je odigrana u 13 sati vladalo je veliko zanimanje učenika i profesora te se tražilo i mjesto više.

U četvrtom dijelu glazbeno-poetsko-scenskog kolaža publika je imala priliku čuti 50 odabranih pjesama o Hercegovini iz pera 33 pjesnika novijeg vremena. Ovaj scenski projekt koji funkcionira kao knjižnica na pozornici praktičan je pokazatelj očuvanja i promoviranja naše književne baštine te primjer uspješne simbioze poezije i kazališta.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.