Poezija u Kazalištu: Marko Tomaš

Klub knjige “Ivo Andrić” i Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u okviru “off” programa “Poezija u Kazalištu” organiziraju promociju zbirke pjesama Marka Tomaša “Skratimo priču za glavu”, u srijedu, 29. prosinca, s početkom u 19:30.

Kroz razgovor s autorom, koji će moderirati Dragan Markovina, bit će predstavljena spomenuta zbirka pjesama, ali i knjige koje su joj prethodile, a nisu promovirane u Mostaru – roman “Nemoj me buditi” i knjiga eseja “Pisma s juga”.

O knjizi je njezin urednik Kruno Lokotar zapisao kako su “…došla neka nova tamna vremena i stara smrt obišla je nove ljude pa se i autor malo smračio. Istodobno, dogodila se ljubav, stabilnost, što opet znači da se konačno izmaklo ljepotama zaljubljenosti i zanesenosti, intenziteta. Zrelo doba pokazuje se kao prezrelo, kao uvod u trulež i novi strah. Priča se zapravo dobro razvija, ali valjalo bi je skratiti za glavu, jer prijeti sterilitetom. Usred sveg tog osobnog ping-ponga, pjesma ciklus Rub živaca drugačija je, neki novi, duhovitiji i optimističniji nego ikad Tomaš se u njoj rodio, iz zategnute posteljine koja je zamijenila onu zgužvanu, iskočio. To je feniks-refleks, zato, ako i za što, za njegovu poeziju ne trebamo strepiti.”

Marko Tomaš rođen je u Ljubljani 1978. godine. Objavio je petnaest zbirki pjesama, jedan roman i dvije knjige eseja te jednu publicističku knjigu. Dnevničke zapise, eseje, političke i sportske komentare objavljuje na internetskim portalima zurnal.ba, lupiga.com te telesport.telegram.hr. Kolumnist je mariborskog dnevnog lista Večer. Kraće ili dulje vrijeme živio je i radio u Mostaru, Sarajevu, Splitu, Somboru i Beogradu. Trenutno živi i radi u Zagrebu.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: