Pogledajte foto galeriju s gostovanja na 68. Sterijinom pozorju u Novom Sadu

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru gostovalo je na 68. Sterijinom pozorju u Novom Sadu s predstavom “Noć s Aleksom”, autora Marka Tomaša i redatelja Ivice Buljana. Predstava je izvedena u okviru Netakmičarske međunarodne selekcije “Krugovi”. Pored nje, u istoj selekciji su i predstava “Lepa Vida”, koprodukcijski projket Gledališča Koper (Slovenija) i Slovenskog stalnog gledališča Trst (Italija), nastala po tekstu Staše Praha i u režiji Marjana Nećaka te predstava “Tena – kronika raspada jedne ljepote”, koprodukcijski projekt Gradskog dramskog kazališta “Gavela” Zagreb, Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci, Ludens teatra, Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar i Gradskog kazališta Požega, po tekstu Josipa Kozarca i u režiji i adaptaciji Dražena Ferenčine.

Selektor Sterijinog pozorja Milivoje Mlađenović u svome izvješću zapisao je, između ostalog, sljedeće: “Buljanova dekonstrukcijska predstava nadrasta stereotip mitske ličnosti Alekse Šantića kao simbola grada Mostara. Kazališnoj publici dat je na uvid jedan nevjerojatno sugestivno izveden krležijanski solilokvij o prokletstvu male, patrijarhalne sredine koja može poslužiti i kao paradigma ondašnje, ali i današnje Bosne i Hercegovine.”

“Noć s Aleksom” izvedena u subotu 26. svibnja u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu u velikoj dvorani Scena “Jovan Đorđević”.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: