Predstava “Zagrepčanke i statičar” gostovala u HNK Mostar

Sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru održana izvedba gostujuće predstave GK Komedija “Zagrepčanke i statičar” redatelja Ivana Lea Leme. Predstava je oduševila mostarsku publiku koja je ispunila gledalište do zadnjega mjesta te velikim pljeskom i ovacijama ispratila ansambl.

Nakon četiri nagrađivana te od kritike i publike prepoznata hit kabarea (“Splićanke”, “Split in space”, “Preko veze”, “Vla-Vla-Vlajland”) koja je posljednjih godina postavio Ivan Leo Lemo, došao je red da se taj ciklus završi u Kazalištu Komedija koje je ljudstvom i tehnikom najopremljenije za komična glazbeno-scenska djela. Žanr je došao kući. Kao i u prethodnim Leminim kabareima, i u ovom se prepliću almodovarovski bizarne i melodramatične priče s energičnim songovima i vehementnim plesnim koreografijama. Izmaštane su ekstremne sudbine s drastičnim prevratima, živčanim slomovima i rasutim mozaikom aktualiteta. Također, zajednički nazivnik tom ciklusu predstava je rasvjetljivanje mračnih stranputica patrijarhalne (ne)kulture te prepoznavanje samospoznajne putanje kojom likovi uvijek izrone iz onih dubina koje su izgledale nerješivo i fatalno.

Ovaj je kabare za razliku od svojih prethodnica mapiran u Zagrebu, nadovezuje se, na neki način, na kabaretsku tradiciju ovog grada i definira te redefinira identitetske matrice njegovih stanovnika. Važna komponenta tog pokušaja je i urbani zagrebački žargon koji varira od kvarta do kvarta, od miljea do miljea.

Koreograf je Leo Mujić, scenografkinja Vesna Režić, kostimogafkinja Mirjana Zagorec, a skladatelj Zvonimir Dusper – Dus.

U predstavi igraju Mila Elegović, Nina Kaić Madić, Fabijan Pavao Medvešek, Ivona Kundert i Nera Stipičević.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.