Predstava “Zid” gostovala na Festivalu bh. drame u Zenici

Samo dva dana nakon gostovanja na XX. Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska” s predstavom “Zid”, Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru s istom je predstavom gostovalo na Festivalu bh. drame u Zenici, u srijedu 24. svibnja. “Zid” je izabran u selekciju od ukupno pet predstava koliko će ih biti prikazano na festivalu. Izbornica je festivala Tanja Miletić Oručević.

U ispunjenom Bosanskom narodnom pozorištu Zenica predstava je odlično prihvaćena i nagrađena velikim pljeskom. Nakon izvedbe održan je okrugli stol na kojem je sudjelovao ansambl predstave “Zid” i ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

Predstava “Zid” nastala je prema prvonagrađenom dramskom tekstu “Zid” autorice Ružice Aščić s Natječaja za mlade autore koji je objavilo Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH. Režiju potpisuje Christian Jean-Michel Jalžečić, također izabran na Natječaju HNK Mostar za mlade redatelje. Autorica je adaptacije i dramaturginja Dorotea Šušak.

U središtu su ove drame tri generacije jedne obitelji koje se skupa s nekoliko stanara na različite načine suočavaju s činjenicom da se ruši zid stare užare koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade u kojoj žive.

U predstavi igraju Robert Pehar, Ivo Krešić, Ivan Skoko, Sanda Krgo Soldo, Ana Franjčević, Nikolina Marić, Ana Ljubić / Rafaela Perić i Miro Barnjak.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: