Predstavi “Isus, Sin Čovječji” tri nagrade u Jajcu

Predstava „Isus, Sin Čovječji“, u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, nastala po istoimenom djelu Halila Džubrana u režiji Roberta Pehara, nagrađena je s tri nagrade na jubilarnom, nastarijem kazališnom festivalu u Bosni i Hercegovini, 40. Pozorišnim/kazališnim igrama BiH u Jajcu.

Stručni žiri, koji je radio u sastavu Tina Laco, Irina Dobnik i Elvis Ljajić, dodijelio je nagradu za najbolju glazbu Gabrijelu Prusini, najbolju kostimografiju Mirjani Zagorec te Draženu Pavloviću kao najboljem mladom glumcu za ulogu Isusa.

Na festivalu su u natjecateljskom programu osim predstave „Isus, Sin Čovječji“ odigrane i sljedeće predstave: „Schindlerov lift“, u režiji Kokana Mladenovića i produkciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, predstava Bosanskog narodnog pozorišta Zenica „Sakati Billy sa Inišmana“, u režiji Predraga Štrbca, potom „Kreketanje“ Narodnog pozorišta Tuzla i u režiji Aleša Kurta, „Ništa nas ne smije iznenaditi“ u režiji Aleša Kurta i produkciji Pozorišta mladih Sarajevo, „Skupština“ Gradskog pozorišta „Jazavac“ iz Banja Luke i u režiji Ivana Plazibata, „Zlatno doba“ u režiji Željka Stjepanovića i produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke, „O medvjedima i ljudima“ Narodnog pozorišta Sarajevo i u režiji Saše Anočića, „Jugoslavija, moja dežela“, koprodukcijski projekt Pozorišta Prijedor i Gledališča Koper Teatro Capodistria u režiji Marka Misirače te „Ne igraj na Engleze“ Narodnog pozorišta Mostar u režiji Emira Spahića.

Najboljom predstavom u cjelini po odluci Stručnog žirija proglašena je predstava „Jugoslavija, moja dežela“, a po mišljenju Žirija publike Grada Jajca „Zlatno doba“.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.