Prestižne dizajnerske nagrade za plakat predstave “Rechnitz – Anđeo uništenja”

Plakat predstave „Rechnitz – Anđeo uništenja“ osvojio je zlatnu medalju u kategoriji plakata na European Design Awards 2022. Riječ je o najprestižnijoj dizajnerskoj nagradi u Europi koja se dodjeljuje svake godine. Plakat predstave izradili su Eva Dranaz i Jochen Fill (Vienna design studio 3007). Eva Dranaz prezentirala je naslov predstave koristeći distorzirana slova, čime je tipografski naglasila neshvatljivost prirode događaja kojim se bavi predstava „Rechnitz – Anđeo uništenja“, a to je pokolj 180 Židova 1945. godine u dvorcu Rechnitz koji su bili na prinudnom radu.  Predstava je nastala u koprodukciji HNK Mostar i SARTR-a, prema tekstu nobelovke Elfriede Jelinek, u režiji austrijske redateljice Sabine Mitterecker.

Plakat predstave „Rechnitz – Anđeo uništenja“ također je izabran u sto najboljih plakata na natjecanju 100 BEST POSTERS 21, koje uključuje Njemačku, Austriju i Švicarsku. Fokus je natjecanja na trenutna društvena pitanja. Kao refleksija društva, plakati problematiziraju važna pitanja današnjice: rod i jednakost, klimatske promjene, pandemiju koronavirusa i kriptovalute. Suvremeni problemi kao ovi prezentirani su korištenjem zaigrane tipografije, foto-kolaža i fotografija. Ovogodišnjih 100 pobjedničkih plakata prezentirani su u Muzeju primijenjenih umjetnosti u Beču. Ukupno 540 grafičkih dizajnera, agencija i studenata iz Njemačke, Austrije i Švicarske sudjelovali su na natjecanju na koje je prijavljeno ukupno 2,008 plakata. Oni pobjednički bit će inkorporirani u postav Muzeja za primijenjene umjetnosti u Beču.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.