U pripremi nova predstava

Počeli smo s pripremom nove predstave “Preobražaj”. Redatelj je Segor Hadžagić, a on je i prilagodio tekst Kafkinog “Preobražaja”. Dramaturg je Dragan Komadina, scenograf Vedran Hrustanović, koreografkinja Ena Kurtalić, a glazbu će skladati Andrijan Zovko. U predstavi će igrati Ivan Skoko, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Angela Bulum i Bojan Beribaka.

Evo što je u svojoj redateljskoj eksplikaciji, između ostaloga, Segor Hadžagić napisao:

…”Adaptacija Kafkinog ‘Preobražaja’ uronjena je u suvremenu stvarnost BiH, tipična situacija RODITELJ – DIJETE – TRAŽENJE POSLA predstavljena je kroz kategoriju ‘zaduživanja’ i dugova. Kako u religioznom, tako i u ekonomsko-financijskom smislu.

Otac i majka podižu ogromni kredit kako bi zaposlili sina u privatnoj tvrtki njihovoga rođaka, što predstavlja taj folklorno-kazališni element, koji ističe i podebljava žanr lakrdije i komedije naravi. Sin obavlja ’tisuću i jedan’ sitni poslić u firmi koja počiva na modernim, europskim principima pisanja projekata, gdje želim predstaviti aktera ‘suvremenog prosjaka’ koji govori ‘visokoestetiziranim’ jezikom moderne ekonomske održivosti (evualacija, multitasking, logičke matrice, SWOT-ovi, risk management itd., koji će biti predstavljen na način George Carlinove stand-up poeme ‘Modern Man’).

Kada se Gregor jedno jutro probudi kao buba, on osjeća krivnju ( ‘roditelji su se toliko žrtvovali za mene’, ‘digli su ogromne kredite’, ‘oni su u mirovini’ itd.), zakasnit će na posao, ali je svjestan da više nije u stanju napraviti nijedan ‘normalan, ljudski’ pokret – pada s kreveta, pokušava sjesti, osjeća ‘zadebljanje na stomaku’, ali još uvijek nije u stanju percipirati kako više nije čovjek. Njegova svijest je usporena, kljakava i jednako deformirana kao i njegovo tijelo.”…

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: