Promocija knjige “Čitati grad” Borislava Puljića u HNK Mostar

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru u petak, 11. studenoga u 19 sati bit će održana promocija knjige “Čitati grad  ̶  Urbana struktura Mostara u razdoblju 1440.  ̶  1878.” arhitekta Borislava Puljića.

Znanstvena monografija “Čitati grad” posvećena je osmanskoj fazi urbanog razvoja i izgradnje Mostara od 15. do 19. stoljeća, a nastala je na temelju dorađene autorove doktorske disertacije koja je 2012. godine obranjena na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. No, riječ je, zapravo, o zaokruženoj sintezi vrlo dugoga i temeljitog istraživanja mostarskog urbaniteta i arhitekture toga grada koje je Puljić započeo još 1985. godine kao polaznik poslijediplomskog studija “Graditeljsko nasljeđe” u Splitu, potom i doktorskog studija, tijekom kojega je o Mostaru (njegovim mahalama, fortifikacijama i prvom austro-ugarskom sloju školovanih arhitekata) objavio i nekoliko zapaženih znanstvenih članaka. Urbana cjelina Mostara jedan je od najvažnijih sklopova spomeničke baštine u BiH, a s obzirom na ratna razaranja grada i nestanak mnogih dokumentacijskih izvora te autorov rad na njihovoj restituciji i pribavljanju dokumentacije iz drugih eksternih fondova (pa i iz inozemstva) od iznimne je važnosti. Knjiga je namijenjena arhitektima i urbanistima, povjesničarima umjetnosti, arheolozima, povjesničarima i širokoj čitalačkoj publici zainteresiranoj za povijest nastajanja razvoja urbanih sredina.

O knjizi će govoriti prof. dr. sc. Zlatko Karač, doc. dr. sc. Alen Žunić, Ivan Vukoja te sam autor. Promociju će moderirati Danijel Vidović.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: