Robert Pehar nagrađen Malom liskom za ulogu Učitelja u “Hamletu…”

Takmičarski program Međunarodnog festivala komedije Mostarska liska 2018. otvoren je u petak, 20. 4. 2018., izvedbom našeg kazališnog hita “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”.  Stručni žiri koji čine glumac i redatelj Zijah Sokolović,  redatelj Nedžad Begović i glazbenik Atilla Aksoj dodijelio je Robertu Peharu Malu lisku za ulogu Učitelja.

Zijah Sokolović uručuje Malu lisku Robertu Peharu

Ovu prestižnu teatarsku manifestaciju otvorio je ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović kazavši kako je “Mostarska liska iz godine u godinu sve bolja i sve snažnija manifestacija na ponos svih građana”.

Direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović kazao je da “razdoblje trajanja Festivala veoma emotivno proživljava zbog toga što građani Mostara manifestaciju doživljavaju kao nešto što je uistinu njihovo”.

Zahvalivši svima koji su pomogli u izgradnji imidža festivala posebno priznanje uručio je gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću.

“Ovaj festival uistinu je ušao u programsku shemu cijelog grada koji živi za dane Liske”, kazao je gradonačelnik Mostara.

Stručni žiri: Atila Aksoj, Zijah Sokolović, Nedžad Begović

Na ovogodišnji festival prijavilo se 46 predstava iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a selektor ovogodišnjeg festivala teatrolog Nedžad Fejzić odabrao je njih sedam koje će biti izvedene u natjecateljskom programu.

Pored “Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja”, pred mostarskom publikom bite će izvedene sljedeće predstave: “Ćelava pjevačica” Narodnog pozorišta Mostar (21. travnja), “Sabirni centar” Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke i Pozorišta Prijedor (22. travnja), “Mirna Bosna” Kamernog teatra 55 iz Sarajeva (23. travnja), “Jedvanosimsoboakalomistobo” Sarajevskog ratnog teatra (24. travnja), “Ustav Republike Hrvatske” Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba (25. travanj) te “Sirena i Viktorija” beogradskog kazališta “Ferzeng” (26. travnja).

Izvan konkurencije, u čast nagrađenih, posljednjeg dana festivala, 27. travnja, Teatar Rugantino iz Zagreba izvest će predstavu “Za umrijet od smijeha”.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: