Rok za prijavu na Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst do 1. listopada 2022.

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, i ove je godine raspisalo Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina.

Podsjećamo da je rok za prijavu 1. listopada 2022. godine.

Cijeli tekst natječaja dostupan je na internetskim stranicama HNK Mostar (www.hnkmostar.ba/natjecaj/) i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH (www.hrvatiizvanrh.gov.hr).

 

„Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst HNK Mostar za mene se pokazao kao neprocjenjivo iskustvo, iz razloga jer mi je donio prvu izvedbu u profesionalnom kazalištu. Cijeli proces ovog natječaja bio je u potpunosti profesionalan, počevši od toga da je žiri čitao radove koji su pristigli anonimno, do otvorenosti i entuzijazma glumaca, ravnatelja i ostalih zaposlenika HNK Mostar, pa naposljetku do izbora redatelja i same izvedbe predstave. Nadam se da će ovaj natječaj trajati i da će se po uzoru na njega i druga kazališta odlučiti na nešto slično, jer je mladim autorima to često jedina prilika da dospiju do kazališta.“ (Ružica Aščić, prvonagrađena autorica s prvog Natječaja)

 

 

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: