Selma Alispahić nagrađena za najbolju žensku ulogu na festivalu u Nišu

Glumica Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) Selma Alispahić dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu na 3. međunarodnom festivalu “Teatar na raskršću” u Nišu za ulogu u predstavi “Anđeo uništenja”.

Predstava “Anđeo uništenja” nastala je u koprodukciji SARTR-a i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, prema tekstu nobelovke Elfriede Jelinek, a u režiji Sabine Mitterecker.

“Anđeo uništenja” inspiriran je stvarnim događajem – zločinom nad 180 Židova koji su ubijeni, kao zarobljenici na prinudnom radu, u dvorcu Rechnitz u Austriji i to na jednoj gozbi koji je grofica Margit von Batthyany priredila u noći između 24. i 25. ožujka 1945. na kojoj su se okupili lokalni dužnosnici Hitlerove Nacionalsocijalističke stranke, SS oficiri te istaknuti strijelci iz nacističke vojske. Vrhunac te gozbe i zabave, noći pijanstva i razvrata, bio je masakr nad 180 Židova – zločin o kojem se, i nakon što je Drugi svjetski rat završio, dugo godinama šutjelo, negiralo i sustavno pokušalo zaboraviti.

Ovo je prvo festivalsko gostovanje i prva nagrada za “Anđeo uništenja” nakon premijere u veljači 2022. godine.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.