Slavljenički rujan u HNK Mostar

Bljesak.info / 29.8.2022.

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru početak nove kazališne sezone otvorit će igranjem predstave „Zid“, koja je na repertoaru 8. i 9. rujna 2022. godine. Predstava „Zid“ nastala je prema prvonagrađenom tekstu s Natječaja za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina, u režiji Christiana Jean-Michela Jalžečića, izbranog na Natječaju za izbor redatelja do 35 godina.

Početak sezone u znaku je gostovanja na 3. Međunarodnom kazališnom festivalu „Teatar na raskršću“ u Nišu gdje gostujemo s predstavom „Anđeo uništenja“ 8. rujna 2022. godine.

Festival je natjecateljskog karaktera, a predstava koja je nastala u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom (SARTR-om) ušla je u selekciju od šest predstava. Predstava „Kroz proces 10-6-93“, koja je na ovogodišnjim Kazališnim/Pozorišnim igrama u Jajcu nagrađena s tri najvažnije nagrade – nagradu za najbolju predstavu, nagradu za najbolju režiju i nagradu za kolektivni glumački čin, na rasporedu je 13. i 14. rujna.

Na dan 22. rujna HNK Mostar obilježava 28 godina od svog osnutka i tom prigodom počastit će publiku besplatnom izvedbom predstave „Anđeo uništenja“. Predstava je to koja svojom dinamičnom dramaturgijom, efektnim korištenjem glazbe i razigranim pristupom glumačkim ulogama uvlači u svijet aristokratske dekadencije. „Anđeo uništenja“ vizualno je i estetski dojmljiva predstava sa sjajnim glumačkim ulogama i promišljenim redateljskim konceptom.

Za kraj mjeseca, 29. i 30. rujna, planirane su izvedbe „Ženskih razgovora ±1“. Predstava je autorski projekt Dragana Komadine, Biljane Čakić i ansambla predstave prema motivima zbirke eseja „Ženski razgovori“ Dušana Radovića.

Sve predstave počinju u 20 sati. Cijena ulaznica: redovita 10 KM, studenti, učenici, neuposleni i umirovljenici 5 KM; studenti te nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno, godišnje karte.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.