Specijalne nagrade za partnersku igru Robertu Peharu i Saši Oručeviću

Na 15. Međunarodnom festivalu pozorišta “Zlatna vila” u Prijedoru, Robert Pehar i Saša Oručević za uloge u predstavi “Ajmo na fuka”, koprodukcijskom projektu Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Mostar, osvojili su Specijalne nagrade za partnersku igru.

Članovi Stručnog žirija – Zijah Sokolović (predsjednik), Željko Hubač i Tomislav Čadež – ovako su obrazložili dodjelu nagrade:

„Oba glumca su na simboličkom i semantičkom planu pokazali da je skladna partnerska igra, u kojoj su preciznost izraza i kontrolirana duhovitost oslikali mentalitet likova, važan činitelj uspješnog kazališnog čina.“

Prigodom preuzimanja nagrade, dramski prvak HNK Mostar Robert Pehar, u ime obje kazališne kuće, zahvalio se Stručnom žiriju i prijedorskoj publici jer su “u drami ‘Ajmo na fuka’ prepoznali htijenje te umjetničku viziju i želju za boljim, pravednijim i ljepšim Mostarom”.

Ovo je osma nagrada koju je HNK Mostar osvojio u nepuna dva mjeseca nove kazališne sezone. Podsjetimo, na nedavno održanom 18. Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska” Jelena Kordić Kuret, za ulogu u predstavi “Ja od jutra nisam stao” nagrađena je Velikom liskom za najbolju glumicu festivala, a dobila je i Malu lisku, kojom je također nagrađen i Dražen Pavlović. Predstava „Isus, sin čovječji“ osvojila je tri nagrade na jubilarnom, najstarijem kazališnom festivalu u Bosni i Hercegovini, 40. Pozorišnim/kazališnim igrama BiH u Jajcu: nagradu za najbolju glazbu Gabrijelu Prusini, najbolju kostimografiju Mirjani Zagorec te Draženu Pavloviću kao najboljem mladom glumcu za ulogu Isusa.
Trenutno je na repertoaru HNK Mostar 11 predstava od kojih je 8 sudjelovalo na raznim domaćim i inozemnim festivalima, a 7 ih je nagrađeno s 42 nagrade.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: