“Staklena menažerija” nastupit će na 31. Festivalu glumca

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru nastupit će na 31. Festivalu glumca s predstavom “Staklena menažerija” Tennesseeja Williamsa u režiji Ivana Planinića. Organizator festivala je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU), a predstave će se igrati u gradovima Otoku, Vukovaru, Županji, Vinkovcima i Iloku. Grad domaćin 31. Festivala glumca je grad Otok. Izbornica festivala akademska glumica Ksenija Prohaska izabrala je sedamnaest predstava između mnogobrojnih prijava te tri predstave za djecu i mlade.

Osim HNK Mostar, na festivalu će igrati i predstave HNK Split, HNK u Varaždinu, HNK u Osijeku, HNK Zadar, HNK u Šibeniku, GDK Gavella iz Zagreba, Gradskog kazališta mladih Split, Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, Teatra Exit iz Zagreba, Hrvatskog kazališta Pečuh i drugih teatarskih kuća.

“Staklena menažerija” topla je obiteljska drama jednostavne i minimalističke scenografije u kojoj je fokus na glumačkoj sinergiji te suptilnim gestama i dijalozima. Radnja je smještena u vrijeme ekonomske krize u SAD-u i kako se to odrazilo na obiteljske živote običnih građana. Ovaj ekonomski kontekst služi kao svojevrsno ogledalo unutarnjem životu likova i njihovim borbama, previranjima i razdorima. Drama je duboko ukorijenjena u američku kulturu, no funkcionira na univerzalnoj razini i ima univerzalan jezik u kojem se svatko može prepoznati. U predstavi igraju Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko i Ana Franjčević.

Ovo će biti prvo festivalsko gostovanje predstave od premijere 6. studenoga 2023. godine.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.