Stiže novi domaći film: Jelena Kordić Kuret u glavnoj ulozi

Bljesak.info / 24. 2. 2023.

U bosanskohercegovačka kina stiže “Najsretniji čovjek na svijetu”, domaći film prema scenariju Elme Tataragić i Teone Strugar Mitevske, koja potpisuje režiju. Glavnu ulogu igra prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Jelena Kordić Kuret.

Jelena Kordić Kuret kao četrdesetogodišnja Asja na speed datingu 

U filmu igraju i Adnan Omerović, Izudin Bajrović, Vedrana Božinović, Irma Alimanović, Mona Muratović, Siniša Vidović i Kemal Rizvanović. Premijerno je prikazan na festivalu u Veneciji, gdje ga je publika ispratila dugim ovacijama. Priča je to o nemogućim vezama, o ljubavi i apsurdu.

Ovacije na svjetskim filmskim festivalima 

Ova britka drama svjetsku je premijeru imala na Venecijanskom filmskom festivalu gdje je publika film ispratila dugim ovacijama, a nakon toga i na festivalu u Torontu, u selekciji Suvremena svjetska kinematografija. “Najsretniji čovjek na svijetu” prati 40-ogodišnju Sarajku Asju koja jedne subote na majčin nagovor odlazi na speed dating. Spajaju je s 43-ogodišnjim bankarom Zoranom.

U kinima od 9. ožujka 

Britanski Screen International nakon premijere je, između ostalog, o filmu napisao: “Glavni su glumci očaravajući. Omerović, koji liči na izmučenu dušu na slici Egona Schielea, vibrira kao čovjek koji se proždire iznutra, dok Zoran prolazi kroz iskustvo koje je istovremeno i suđenje, i ispovijest, i terapija. A Kordić Kuret, koja upečatljivo podsjeća na zvijezde realizma iz 1960-ih, drži nas u dramatičnoj neizvjesnosti o tome što točno Asja osjeća i misli. Glumački ansambl donosi nam niz sjajnih krokija portretirajući različite generacije današnjeg Sarajeva.”

Film se u bh. kinima počinje prikazivati 9. ožujka 2023. godine.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: