Studentima 12.000 besplatnih ulaznica za predstave

Projekt „Studenti za HNK Mostar, HNK Mostar za studente“ pokrenut je prošle godine s ciljem jačanja resursa dvije organizacije od iznimnog nacionalnog, znanstvenog i kulturnog značaja za Hrvate u BiH: Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i ove kazališne sezone bit će podijeljeno studentima preko Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru 12.000 besplatnih ulaznica/vaučera za repertoarske predstave HNK Mostar.

Predstavljanje projekta „Studenti za HNK Mostar, HNK Mostar za studente“, organiziranog u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Mostaru, održano je u srijedu, 25. listopada 2017. godine u amfiteatru Ekonomskog fakulteta.

O projektu su govorili ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja i predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić, dok je prorektor za znanost i razvoj prof. dr. sc. Ivo Čolak pozdravio sve nazočne studente u ime Sveučilišta u Mostaru. Član Umjetničkog vijeća HNK Mostar Robert Pehar predstavio je repertoar HNK Mostar.

”Posebno nas raduje što je među tim studentima koji su došli na osnovu vaučera bio i velik broj i onih koji su po prvi put bili u kazalištu, što je i bio motiv da ljude upoznamo s kazalištem s uvjerenjem da će nekih od njih razviti ljubav i strast prema kazalištu i postati naša stalna publika”, rekao je Vukoja.

Prorektor Ivo Čolak istaknuo je kako “biti student nije samo ići na predavanja i polagati ispite”.

“To je mnogo više. Za mlade ljude i njihovu izgradnju osobnosti, posjeta kazalištima je od velike važnosti”, kazao je Čolak.

Ovom prigodom ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja simbolično je uručio ulaznicu/vaučer s rednim brojem 00001 predsjedniku Studentskog zbora Marku Džoiću.

“Studenti su pokazali veliku zainteresiranost za kazalište, ali osim toga HNK Mostar nudi i druge mogućnosti. Neke od njih su izložbe, Jednu uru za kulturu, kao i koncert opernih arija. Također se nudi i velik broj kulturnih i edukativnih sadržaja”, kazao je Marko Džoić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Projekt će doprinijeti ostvarivanju sinergije djelovanja između Sveučilišta u Mostaru i HNK Mostar kao stožernih kulturnih i obrazovnih institucija Hrvata u BiH, a koncipiran je tako da dovede do poboljšanja na tri razine: studentima lošijeg imovinskog stanja omogućit će besplatan odlazak u kazalište; informirat će sve studente o radu HNK Mostar, educirati ih o važnosti koju kulturni sadržaji imaju u procesu formiranja akademskog građanina te neke od njih motivirati da po prvi put odu na predstavu u HNK Mostar; kroz realizaciju projekta otvoriti mogućnost za nove vidove kontinuirane i dugoročne sustavne suradnje Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru i HNK Mostar.

 

 

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: