Studentima 12.000 besplatnih ulaznica za predstave

Projekt „Studenti za HNK Mostar, HNK Mostar za studente“ pokrenut je prošle godine s ciljem jačanja resursa dvije organizacije od iznimnog nacionalnog, znanstvenog i kulturnog značaja za Hrvate u BiH: Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i ove kazališne sezone bit će podijeljeno studentima preko Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru 12.000 besplatnih ulaznica/vaučera za repertoarske predstave HNK Mostar.

Predstavljanje projekta „Studenti za HNK Mostar, HNK Mostar za studente“, organiziranog u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Mostaru, održano je u srijedu, 25. listopada 2017. godine u amfiteatru Ekonomskog fakulteta.

O projektu su govorili ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja i predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić, dok je prorektor za znanost i razvoj prof. dr. sc. Ivo Čolak pozdravio sve nazočne studente u ime Sveučilišta u Mostaru. Član Umjetničkog vijeća HNK Mostar Robert Pehar predstavio je repertoar HNK Mostar.

”Posebno nas raduje što je među tim studentima koji su došli na osnovu vaučera bio i velik broj i onih koji su po prvi put bili u kazalištu, što je i bio motiv da ljude upoznamo s kazalištem s uvjerenjem da će nekih od njih razviti ljubav i strast prema kazalištu i postati naša stalna publika”, rekao je Vukoja.

Prorektor Ivo Čolak istaknuo je kako “biti student nije samo ići na predavanja i polagati ispite”.

“To je mnogo više. Za mlade ljude i njihovu izgradnju osobnosti, posjeta kazalištima je od velike važnosti”, kazao je Čolak.

Ovom prigodom ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja simbolično je uručio ulaznicu/vaučer s rednim brojem 00001 predsjedniku Studentskog zbora Marku Džoiću.

“Studenti su pokazali veliku zainteresiranost za kazalište, ali osim toga HNK Mostar nudi i druge mogućnosti. Neke od njih su izložbe, Jednu uru za kulturu, kao i koncert opernih arija. Također se nudi i velik broj kulturnih i edukativnih sadržaja”, kazao je Marko Džoić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Projekt će doprinijeti ostvarivanju sinergije djelovanja između Sveučilišta u Mostaru i HNK Mostar kao stožernih kulturnih i obrazovnih institucija Hrvata u BiH, a koncipiran je tako da dovede do poboljšanja na tri razine: studentima lošijeg imovinskog stanja omogućit će besplatan odlazak u kazalište; informirat će sve studente o radu HNK Mostar, educirati ih o važnosti koju kulturni sadržaji imaju u procesu formiranja akademskog građanina te neke od njih motivirati da po prvi put odu na predstavu u HNK Mostar; kroz realizaciju projekta otvoriti mogućnost za nove vidove kontinuirane i dugoročne sustavne suradnje Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru i HNK Mostar.

 

 

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: