Svibanj u znaku gostovanja i festivala

Nakon uspješne mediteranske mini-turneje kojom je HNK Mostar završio prethodni mjesec, i svibanj je u znaku gostovanja i festivala. Osim što će biti ugošćene četiri predstave iz Zagreba, Šibenika i Splita, predstave HNK Mostar gostovat će u Kreševu, Zenici, Novom Sadu i Beogradu. Početak mjeseca, 3. svibnja, otvara besplatna izvedba kultne predstave “Ajmo na fuka”, koja uvijek ima svoju publiku. Kazalište Lectirum iz Zagreba gostuje s predstavom “Hotel Nostalgija” u petak, 5. svibnja. Riječ je o romantičnoj komediji o ljubavi, sjeti i zabludi u tri čina, tri različite priče koje pričaju glumci smješteni u istome hotelu, a režiju potpisuje Nina Kleflin. U predstavi igraju Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura. Za ovu predstavu sve su ulaznice rasprodane.

HNK Šibenik gostuje s dvije predstave 9. svibnja. U 12 sati bit će odigrana predstava za djecu “Medengaj”, a u 20 sati igrat će “Halatafl”. Medengaj je “ljetna priča” o životu junakinja i njihovih prijatelja, koja nas kroz nove zgode upoznaju sa životom u šumici tijekom vrućih ljetnih dana. Djeca gledatelji saznat će kako su odnosi svih vrsta koje u šumici žive, jedan neraskidiv “lanac” suživota, čijim bi “kidanjem” bio poremećen i sav preostali život na planetu Zemlji. Predstavu “Halatafl” režirali su te igraju Darko Milas i Boris Svrtan. U predstavi se glasovima pojavljuju Jakov Bilić, Franka Klarić, Petra Svrtan, Kim Končar, Ines Bojanić i Rajko Minković. Inače, halatafl je naziv stare vikinške igre koja je kod nas poznata kao igra “vukovi i ovce” čije je glavno pravilo – ako vuk propusti pojesti ovcu – vuk gubi. To je u ovoj duo drami metafora života dvaju karaktera, direktora i ratnika, koje je sudbina spojila višestrukim nitima.

“Ženski razgovori ±1” gostuju u Kreševu 11. svibnja, dok predstava “Roko i Cicibela” Kazališne družine Ritam igre iz Splita gostuje u HNK Mostar 15. svibnja. Radi se o veseloj razigranoj melodrami namijenjenoj publici svih generacija. “Roko i Cicibela” tipična je predstava mediteranskog melosa koju možemo nazvati ljubavnom melodramom s elementima pučke komedije. Ova gorko-slatko-kisela bajkovita melodrama izišla je iz pera legendarnog splitskog humorista Miljenka Smoje kojem upravo 2023. godine obilježavamo 100 godišnjicu rođenja.

U srijedu, 17. svibnja i u četvrtak, 18. svibnja na rasporedu je “Noć s Aleksom”, predstava koja još od premijere oduševljava publiku svojim eklektičnim konceptom. “Noć s Aleksom” sudjelovat će 27. svibnja na najznačajnijem regionalnom festivalu Sterijino pozorje u Novom Sadu, a dan nakon, 28. svibnja, gostovat će u Beogradskom dramskom pozorištu.

“Zid” igra 20. svibnja, a dva dana nakon sudjeluje na Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska”. Na Festivalu bh. drame u Zenici predstava gostuje 24. svibnja.

Predstava “Zid” 20. svibnja i gostujuće predstave bit će odigrane u okviru 25. Mostarskog proljeća 2023./XXV. dani Matice hrvatske Mostar.

Sve predstave počinju u 20 sati, ako nije naznačeno drukčije. Cijena ulaznica: redovita 10 KM, studenti, učenici, nezaposleni i umirovljenici 5 KM; studenti te nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno, godišnje karte. Ulaznica za predstavu za djecu “Medengaj” je 5 KM.
Rezervacija ulaznica: porukom preko Facebook Messengera ili Instagram Directa, odnosno, pozivom na broj 063/019-019 od 10 do 16 sati.

 

 

 

 

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.