Tjedan u znaku tri gostujuće predstave

Ovaj je tjedan u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru rezerviran za gostujuće predstave, kojih će biti čak tri. Narodno pozorište Tuzla, GKL Split i Boom!Teatar te Hercegnovsko pozorište predstavit će se mostarskoj publici sa svojim uspješnicama.

Narodno pozorište Tuzla gostuje u HNK Mostar s predstavom „Hamlet“ renomiranog redatelja Zlatka Pakovića u ponedjeljak, 12. lipnja. Prema riječima redatelja, Hamlet djeluje kazališnom predstavom, režirajući Mišolovku. Shakespeare nam u „Hamletu“ pokazuje kako je bit kazališne umjetnosti to da u zamku, u mišolovku, hvata zločine kojima je u datom režimu skriven trag, u kojem se taj režim održava.

„Romeo i Julija – Error 404“ Gradskog kazališta lutaka Split i Boom!Teatra iz Zagreba na rasporedu su u srijedu, 14. lipnja. Dvoje mladih glumaca rastvarajući svoje razloge i odnos prema kazalištu i glumačkoj umjetnosti, tragaju za zajedničkom scenskom istinom. Predstava „Romeo i Julija – Error 404“ edukativna je posveta kazalištu i glumačkoj umjetnosti, scenskom partnerstvu i kazališnoj publici i gdje je god gostovala naišla je na odličan prijem publike, ali i kazališne kritike.

Hercegnovsko pozorište i duodrama „Uspomene Sare Bernar“ s poznatom beogradskom glumicom i doajenkom srpske kazališne i filmske umjetnosti Tanjom Bošković i Dejanom Đonovićem gostuju u subotu, 17. lipnja. Riječ je o predstavi koja govori o životu svjetski poznate francuske glumice Sare Bernhardt i njezinom besmrtnom, borbenom karakteru. Opsežnom analizom i preciznim postupkom, iz ovog komada izlazi sve što suvremena civilizacija pokušava potisnuti.

Sve predstave počinju u 20 sati. Cijena ulaznica: redovita 10 KM, studenti, učenici, nezaposleni i umirovljenici 5 KM; studenti te nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno, godišnje karte.
Rezervacija ulaznica: porukom preko Facebook Messengera ili Instagram Directa, odnosno, pozivom na broj 063/019-019 od 10 do 16 sati.

 

 

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: