„Tramvaj zvan žudnja“ KMD Dubrovnik na daskama HNK Mostar

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru u utorak, 15. 3. 2022. godine, gostuje predstava „Tramvaj zvan žudnja“ Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika. Dva su kazališta i prije surađivala na koprodukcijskoj predstavi „Logorilijada“ 2018. godine za koju je scenski predložak napisao Dragan Komadina, a režirao je Ivan Leo Lemo.

„Tramvaj zvan žudnja” kultna je priča o južnjačkoj ženi, Blanche Dubois, koja doživljava niz osobnih gubitaka, ostavlja aristokratsko okruženje i pronalazi utočište sa sestrom Stellom i njenim mužem Stanleyjem Kowalskim u trošnom stanu u New Orleansu.

„Tramvaj zvan žudnja“ zaživio je i kao dramski film snimljen 1951. godine kao adaptacija istoimenog kazališnog komada Tennesseeja Williamsa (za koji je 1947. osvojio Pulitzerovu nagradu).

Režiju, scenografiju i izbor kostima potpisuje Paolo Tišljarić, a u predstavi igraju Senka Bulić, Marjan Nejašmić Banić, Ivana Gulin, Zdeslav Čotić, Bojan Beribaka, Srđana Šimunović, Hrvoje Sebastijan, Ines Tričković i Branimir Vidić. Prevoditelj je teksta Ivo Juriša.

Sva su mjesta za ovu izvedbu već danima popunjena.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.