Trofejna predstava “Drang nach Westen” gostuje u HNK Mostar

HNK Mostar ugostit će nagrađivanu predstavu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica „Drang nach Westen“ (Prodor na Zapad“). Autor predstave je Dragan Komadina, a redateljica Lajla Kaikčija.

„Za nastanak ovog teksta najzaslužnija je Lajla Kaikčija, redateljica koja je od mene zatražila pomoć u traganju za teatarskom artikulacijom njenog ljudskog nemira izazvanog izbjegličkom krizom i slikama nesretne djece koja su se utapala u bijegu prema “obećanoj zemlji”. I dogodio se prodor. Drang na njemačkom znači i čežnju, čežnju za Zapadom. Valjda se tako i priča s Istoka premjestila prema Zapadu. Valovi Egejskog mora krenuli su dolinom Bosne i izbacile ove dramske brodolomnike u jedan zenički soliter”, kazao je Komadina.

U programskoj knjižici ove predstave, između ostaloga, piše:

„Iako zaronjen u svijet medijskog ludila, globalnog terorizma, zapadnog licemjerja i ksenofobije, islamskog fundemantalizma, Drang nach Westen je zapravo prodor u intimu dobro čuvanih tajni jedne obitelji čiji su protagonisti otac, dvije kćeri, te jedan stvarni, a drugi potencijalni zet. Ovaj dramaturški blitzkrieg počinje na crni petak, 13. studenog/novembra prošle godine, petak koji je za Zenicu i BiH bio sudbonosan u smislu ishoda kvalifikacijske utakmice s Irskom i plasmana nogometne reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Međutim, tu istu Francusku potresao je teroristički napad u režiji radikalnih islamista. Još jedan u nizu datuma na početku 21. stoljeća nakon kojega više ništa neće biti isto?“

Ova je predstava na 33. Susretima pozorišta/kazališta u Brčkom po odluci međunarodnog žirija osvojila nagrade za dramski tekst Dragana Komadine, za najbolju režiju Lajle Kaikčija, za glazbu Igora Kasapovića, scenografiju Sabine Trnka, kao i nagradu za najbolju predstavu u cjelini kazališta iz BiH te „Srebrnu statuu“ festivala za najbolju predstavu u cjelini, prema odluci žirija publike.

„Drang nach Westen“ bit će izvedena 21. travnja 2017. u HNK Mostar s početkom u 20 sati.

Više informacija o predstavi?

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.