PODIJELI

“Ja od jutra nisam stao” naslov je nove predstave koju priprema Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru. Riječ je o suvremenom tekstu hrvatske spisateljice Une Vizek koji je pobijedio na natječaju Ministarstva kulture Republike Hrvatske za najbolji dramski tekst u okviru Marulićevih dana 2018. godine. Redatelj predstave je Dražen Krešić, a ako sve protekne po planu, mostarska će publika premijernu izvedbu gledati pred Božić.

Protagonisti su likovi bezimenih muškaraca naslovljeni kao brojke koji preuzimaju uloge majki, žena i radnica. Krajnje nepretenciozno autorica gradi dinamičnu dramu s neočekivanim obratom na kraju, stvarajući kazališno uzbudljiv i izazovan tekst. Ova ritmički sabijena drama pršti od kratkih i odrješitih dijaloga i zanimljive strukture, izdvaja se svojom nekonvencionalnošću, originalnošću, neobičnim pristupom temi, lucidnim humorom i pronicljivim ironijskim odmakom, koji se čita, odnosno gleda u dahu.

U predstavi će igrati Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović, Mario Knezović i Jelena Kordić Kuret. Dramaturg je Dario Bevanda, scenograf Dalibor Nikolić i dizajner svjetla Martin Šatović.

 

NEMA KOMENTARA