Uspješna i dinamična sezona zaključena gostovanjem u Osijeku

S našom najgledanijom i najnagrađivanijom „Predstavom Hamleta u selu Mrduša Donja“, autora Ive Brešana, u režiji Ivana Lea Leme, nastupili smo u subotu, 13. 7. 2019., u na Osječkom ljetu kulture, čime smo službeno zatvorili ovogodišnju uspješnu i dinamičnu kazališnu sezonu.

Izvedba u HNK Osijek je 12 nastup van matične kuće u ovoj sezoni. Prije Osijeka, gostovali smo s predstavom „Zečja rupa“ na Pozorišnim/kazališnim igrama u Jajcu.

S predstavom „Sviraj to ponovno, Sam“ nastupili smo na Danima smijeha u Vukovaru, Danima satire Fadila Hadžića u kazalištu Kerempuh u Zagrebu te Festivalu glumca u Vinkovcima.

Na Ravanjskim ljetnim danima kulture bili smo s predstavom „O ljubavi“, a na Festivalu bh. drame u Zenici nastupili smo s „Logorilijadom“. Na zeničkom festivalu scenografkinja Vesna Režić dobila je nagradu „Radovan Marušić“ za najbolje likovno oblikovanje predstave.

U zagrebačkom kazalištu Gavella odigrali smo „Gnijezdo“. Sa istom predstavom bili smo dva puta u Kamernom teatru 55 Sarajevo, jednom u okviru Međunarodnog teatarskog festivala „Dani Jurislava Korenića“ na kojem je „Gnijezdo“ proglašeno najboljom predstavom u cjelini, a drugi put bili smo na gostovanju.

Još je jedna naša predstava proglašena najboljom predstavom u cjelini, a to je „Preobražaj“ na Međunarodnom festivalu malih scena u Istočnom Sarajevu.

Na početku sezone premijerno smo izveli predstavu „Logorilijada“ u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, koje je bilo koproducent ove predstave.

U upravo zaključenoj sezoni imali smo i tri premijere: „Zečja rupa“ autora Davida Lindsaya Abaira u režiji Lajle Kaikčija, „Sviraj to ponovno Sam“ autora Woodya Allena u režiji Marija Kovača i „Jesenja sonata“ autora Ingmara Bergmana u režiji Roberta Raponje.

U kazališnoj sezoni 2018./2019. imali smo 13 predstava na repertoaru, od kojih je 9 festivalskih. Od tih 9 festivalskih, 7 predstava nagrađeno je s ukupno 20 nagrada na raznim festivalima tijekom proteklih godina.

Početkom iduće kazališne sezone, odnosno krajem rujna, obilježit ćemo 25. obljetnicu postojanja bogatim programom. Tim povodom premijerno će biti izvedena drama Miroslava Krleže “Kraljevo”, potom promovirana fotomonografija o HNK Mostar, a kroz projekt “Dani HNK Mostar” predstavit ćemo se i zagrebačkoj publici.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.