Velik interes za poezijom Marka Tomaša

Pred većim brojem ljubitelja poezije književnik Marko Tomaš predstavio je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru u okviru projekta Poezija u Kazalištu svoju novu zbirku pjesama “Trideset deveti maj”. Riječ je o prvom bosanskohercegovačkom predstavljanju zbirke objavljenje u izdanju beogradske kuće LOM te zagrebačke naklade Jesenski&Turk. Tomaš je novinarima uoči predstavljanja kazao kako je koncept zbirke bio takav da je pokušao od svojih dosadašnjih poetičkih i etičkih stremljenja napraviti sintezu u jako malom broju pjesama i to ukoričiti u jednu knjigu.

”Zbirka nosi naziv ‘Trideset deveti maj’ jer ja neprestano zadnjih nekoliko godina jadikujem kako je užasno dosadno doživljavati svake godine u istim ciklusima iste stvari kao trideset deveto proljeće u životu, trideset deveto ljeto u životu, i postavlja se pitanje mogu li se promijeniti godišnja doba i trebamo li izmisliti još jedno”, kazao je Tomaš.

Marko Tomaš rođen je u Ljubljani 1978. godine. Kod raznih nakladnika objavio je sedam samostalnih i tri skupne zbirke pjesama. Dnevničke zapise, eseje, političke i sportske komentare objavljuje na internetskim portalima zurnal.ba, lupiga.com, 6yka.com, portal-udar.com te u časopisu Urban Magazin. Kolumnist je mariborskog dnevnog lista Večer. Živi i radi u Mostaru.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: