Velik interes za poezijom Marka Tomaša

Pred većim brojem ljubitelja poezije književnik Marko Tomaš predstavio je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru u okviru projekta Poezija u Kazalištu svoju novu zbirku pjesama “Trideset deveti maj”. Riječ je o prvom bosanskohercegovačkom predstavljanju zbirke objavljenje u izdanju beogradske kuće LOM te zagrebačke naklade Jesenski&Turk. Tomaš je novinarima uoči predstavljanja kazao kako je koncept zbirke bio takav da je pokušao od svojih dosadašnjih poetičkih i etičkih stremljenja napraviti sintezu u jako malom broju pjesama i to ukoričiti u jednu knjigu.

”Zbirka nosi naziv ‘Trideset deveti maj’ jer ja neprestano zadnjih nekoliko godina jadikujem kako je užasno dosadno doživljavati svake godine u istim ciklusima iste stvari kao trideset deveto proljeće u životu, trideset deveto ljeto u životu, i postavlja se pitanje mogu li se promijeniti godišnja doba i trebamo li izmisliti još jedno”, kazao je Tomaš.

Marko Tomaš rođen je u Ljubljani 1978. godine. Kod raznih nakladnika objavio je sedam samostalnih i tri skupne zbirke pjesama. Dnevničke zapise, eseje, političke i sportske komentare objavljuje na internetskim portalima zurnal.ba, lupiga.com, 6yka.com, portal-udar.com te u časopisu Urban Magazin. Kolumnist je mariborskog dnevnog lista Večer. Živi i radi u Mostaru.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: