PODIJELI

Pred većim brojem ljubitelja poezije književnik Marko Tomaš predstavio je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru u okviru projekta Poezija u Kazalištu svoju novu zbirku pjesama “Trideset deveti maj”. Riječ je o prvom bosanskohercegovačkom predstavljanju zbirke objavljenje u izdanju beogradske kuće LOM te zagrebačke naklade Jesenski&Turk. Tomaš je novinarima uoči predstavljanja kazao kako je koncept zbirke bio takav da je pokušao od svojih dosadašnjih poetičkih i etičkih stremljenja napraviti sintezu u jako malom broju pjesama i to ukoričiti u jednu knjigu.

”Zbirka nosi naziv ‘Trideset deveti maj’ jer ja neprestano zadnjih nekoliko godina jadikujem kako je užasno dosadno doživljavati svake godine u istim ciklusima iste stvari kao trideset deveto proljeće u životu, trideset deveto ljeto u životu, i postavlja se pitanje mogu li se promijeniti godišnja doba i trebamo li izmisliti još jedno”, kazao je Tomaš.

Marko Tomaš rođen je u Ljubljani 1978. godine. Kod raznih nakladnika objavio je sedam samostalnih i tri skupne zbirke pjesama. Dnevničke zapise, eseje, političke i sportske komentare objavljuje na internetskim portalima zurnal.ba, lupiga.com, 6yka.com, portal-udar.com te u časopisu Urban Magazin. Kolumnist je mariborskog dnevnog lista Večer. Živi i radi u Mostaru.

NEMA KOMENTARA