Za Noć teatra BiH besplatna izvedba predstave “Zid”

Bosansko narodno pozorište Zenica i ove je godine koordinator međunarodne kazališne manifestacije European Theatre Night (Europska noć teatra) – Noć teatra Bosne i Hercegovine. Zemlje sudionice ove međunarodne kazališne manifestacije koja okuplja i ujedinjuje europske kazališne djelatnike i publiku su Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Češka, Bugarska, Slovenija, Austrija, Mađarska, Slovačka i Belgija. Sva događanja u sklopu ove jednodnevne, ali i cjelonoćne manifestacije okupljena su oko istog cilja – ostvarivanja novog i drukčijeg zajedništva kazališne publike i umjetnika u jedinstvenom iskustvu.

Noć teatra BiH održava se 19. studenoga, a Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru obilježit će je besplatnom izvedbom predstave “Zid” u 20 sati.

Predstava je nastala prema prvonagrađenom dramskom tekstu “Zid” autorice Ružice Aščić s Natječaja koji je objavilo Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH. Režiju potpisuje Christian Jean-Michel Jalžečić, također izabran na Natječaju HNK Mostar za mlade redatelje. Autorica je adaptacije i dramaturginja Dorotea Šušak.

U središtu su ove drame tri generacije jedne obitelji koje se skupa s nekoliko stanara na različite načine suočavaju s činjenicom da se ruši zid stare užare koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade u kojoj žive.

“Sruši li se zid, ruši se i granica njihove iluzije i uvjerenja da su dobro te se ogoljuje njihovo preživljavanje i životarenje. Da ne biste mislili kako se bavimo samo tragikom egzistencijalnih tereta, ovo je i jedna vrlo zabavna predstava u kojoj se i puno smijemo našim iluzijama, slabostima i snagama”, istaknula je Dorotea Šušak.

U predstavi igraju Robert Pehar, Ivo Krešić, Ivan Skoko, Sanda Krgo Soldo, Ana Franjčević, Nikolina Marić, Ana Ljubić / Rafaela Perić i Miro Barnjak.

Ulazak je besplatan, no potrebno je rezervirati ulaznicu porukom na FB/IG ili pozivom na broj 063/019 019 od 10 do 16 sati.

 

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.