Za Svjetski dan kazališta publiku nagrađujemo odličnom predstavom i besplatnim ulaznicama

„Ljudska bića jedna drugima pričaju priče otkad su se pojavila na ovom planetu. Ta će prekrasna kultura kazališta opstati dok god budemo živi. Kreativni nagoni pisaca, dizajnera, plesača, pjevača, glumaca, glazbenika i redatelja nikad neće biti ugušeni, a u bliskoj budućnosti opet će procvati, ispunjeni novom energijom i novim razumijevanjem svijeta koji svi zajedno dijelimo“, dio je iz ovogodišnje međunarodne poruke koja se tradicionalno čita u kazalištima diljem svijeta na Svjetski dan kazališta, 27. ožujka.

Čast da ove godine napiše poruku pripala je proslavljenoj britanskoj kazališnoj, televizijskoj i filmskoj glumici Helen Mirren.

Ovaj važni kazališni datum obilježiti će se i u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru izvedbom predstave „Ja od jutra nisam stao“ u subotu, 27. ožujka 2021. s početkom u 18 sati. Osim odličnom predstavom, ovim povodom mostarska publika bit će nagrađena i besplatnim ulaznicama.

Prije same izvedbe predstave, kao što je običaj za ovaj kazališni „praznik“, na daskama HNK Mostar čitat će se međunarodna, ali i hrvatska poruka za koju je zaslužna nacionalna prvakinja Drame HNK Zagreb Branka Cvitković.

Ove poruke u HNK Mostar pročitat će umirovljeni dramski prvak Velimir Pšeničnik Njirić i članica ansamba HNK Mostar Nikolina Marić.

Predstava „Ja od jutra nisam stao“, prema dramskom tekstu uspješne dramatičarke i spisateljice Une Vizek, dotiče se aktualnih rodnih pitanja, ali uz zanimljiv i neočekivan zaokret – stereotipizirane muške i ženske rodne uloge obrću se na način da vidimo svijet u kojem vladaju žene. Standardni klišeji o muško-ženskim odnosima na satiričan način podliježu kritici.

Ovu predstavu na scenu HNK Mostar postavio je redatelj Dražen Krešić, a u njoj igraju Jelena Kordić Kuret, Mario Knezović, Ivo Krešić, Dražen Pavlović te Ivan Skoko.

Sve ulaznice za predstavu rezervirane su prije mjesec dana, odmah po objavi repertoara za ožujak.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.