Zaključen natječaj za odabir mladog redatelja

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru upravo je završio rok do kojeg je trajao Natječaj za izbor redatelja do 35 godina starosti koji će režirati prvonagrađeni dramski tekst „Zid“. Početkom ljeta ova je kazališna kuća raspisala natječaj u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

„Na natječaj je prispjelo sedam redateljskih eksplikacija, i to pet iz Hrvatske i po jedna iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Imenovan je i žiri koji će odabrati najbolju redateljsku eksplikaciju u sastavu: Ivan Leo Lemo kao predsjednik žirija, te članovi Jelena Kordić Kuret, Dragan Komadina, Robert Pehar i Ivan Vukoja“, kazao je ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

Podsjetimo, dramski tekst „Zid“ mlade autorice Ružice Aščić proglašen je najboljim na Natječaju za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za autore do 35 godina starosti, koji su HNK Mostar i Središnji državni ured za Hrvate izvan RH raspisali potkraj prošle godine. U središtu ove drame su tri generacije jedne obitelji koji se skupa s nekolicinom stanara na različite načine suočavaju s činjenicom da se ruši zid stare užare koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade u kojoj žive. Borba stanara za zid oronule zgrade postaje metaforom sraza između starog i novog, ali istodobno nam kroz sudbinu dviju sestara, nudi jednu nepretencioznu čehovljevsku fresku iz našeg susjedstva. Ova obiteljska drama, koristeći elemente iz širokog registra humora – od ironije do farse, uz duboko autoričino razumijevanje i empatiju za probleme vlastitih likova u svoj njihovoj divergentnosti, spretno pleše na oštrici društvene kritike i intimne, ali u suštini, tople, obiteljske priče.

Tada je na natječaj pristiglo 30 dramskih tekstova, a glavna je svrha oba ova natječaja poticanje dramskog stvaralaštva među mladim autorima.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.