Blažević za Dnevnik.ba: Stjepanović je Mostaru i Kazalištu podario odličnu predstavu

Josip Blažević, pomoćnik ravnatelja mostarskog HNK, u izjavi za Dnevnik.ba, naveo je kako je Stjepanović Mostaru podario odličnu predstavu.

“Boro Stjepanović odradio je izvrstan posao. Mladim glumcima usadio je dimenziju više u glumačkom odgoju, a Kazalištu i Mostaru podario je odličnu predstavu”, rekao je Blažević.

“‘Noć tribada‘ klasična je predstava u kojoj je u prvom planu gluma dok je redateljska intervencija reducirana. Premda je ovaj kazališni komad napisan prije 40 godina, a radnja smještena u period prije 130 godina, on je svevremen i aktualan. Međutim, što se mene tiče, nije tekst odnosno radnja ono što poziva na razmišljanje već gluma i glumačka interpretacija. Tri puta sam gledao predstavu – prvu generalnu probu, pretpremijeru te premijeru – i pratio glumačko sazrijavanje i sve bolju izvedbu naših mladih glumačkih snaga. I uživao u tome. U mimici, gestikaulaciji, pokretu, izrazima lica, intonaciji, općenito u sjajnom glumačkom izričaju”, naveo je Blažević.

“Drago mi je da je ova predstava slijedila kazališnom hitu ‘Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja’, koja predstavlja dijametralno suprotan redateljski pristup odnosno moderan način režiranja s ogromnim redateljskim uplivom. Sviđaju mi se oba pristupa, obje predstave, ali ono što želim istaknuti jest da mi je ‘Noć tribada’ pomogla da i ja napredujem i bolje shvatim kazalište”, istaknuo je Blažević.

Dnevnik.ba / Gloria Lujanović, 7. 11. 2017.

Cijeli članak možete pročitati na portalu Dnevnik.ba odnosno klikom na dugme ispod:

[maxbutton id=”6″]

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: