Blažević za Dnevnik.ba: Stjepanović je Mostaru i Kazalištu podario odličnu predstavu

Josip Blažević, pomoćnik ravnatelja mostarskog HNK, u izjavi za Dnevnik.ba, naveo je kako je Stjepanović Mostaru podario odličnu predstavu.

“Boro Stjepanović odradio je izvrstan posao. Mladim glumcima usadio je dimenziju više u glumačkom odgoju, a Kazalištu i Mostaru podario je odličnu predstavu”, rekao je Blažević.

“‘Noć tribada‘ klasična je predstava u kojoj je u prvom planu gluma dok je redateljska intervencija reducirana. Premda je ovaj kazališni komad napisan prije 40 godina, a radnja smještena u period prije 130 godina, on je svevremen i aktualan. Međutim, što se mene tiče, nije tekst odnosno radnja ono što poziva na razmišljanje već gluma i glumačka interpretacija. Tri puta sam gledao predstavu – prvu generalnu probu, pretpremijeru te premijeru – i pratio glumačko sazrijavanje i sve bolju izvedbu naših mladih glumačkih snaga. I uživao u tome. U mimici, gestikaulaciji, pokretu, izrazima lica, intonaciji, općenito u sjajnom glumačkom izričaju”, naveo je Blažević.

“Drago mi je da je ova predstava slijedila kazališnom hitu ‘Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja’, koja predstavlja dijametralno suprotan redateljski pristup odnosno moderan način režiranja s ogromnim redateljskim uplivom. Sviđaju mi se oba pristupa, obje predstave, ali ono što želim istaknuti jest da mi je ‘Noć tribada’ pomogla da i ja napredujem i bolje shvatim kazalište”, istaknuo je Blažević.

Dnevnik.ba / Gloria Lujanović, 7. 11. 2017.

Cijeli članak možete pročitati na portalu Dnevnik.ba odnosno klikom na dugme ispod:

[maxbutton id=”6″]

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.