„Meštar“ u Brčkom i Tuzli 

Predstava „Meštar“ autora Nedjeljka Fabria, u režiji Velimira Pšeničnika Njirića, koja je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru premijerno odigrana u travnju ove godine, gostuje u Brčkom i Tuzli.

Predstava će u Brčkom biti odigrana u sklopu manifestacije „Proljeće u gradu“ u četvrtak 26. 5. 2016. godine. Manifestacija „Proljeće u gradu“ koja se održava od 15. 5. do 15. 6. 2016. u bogatom programu uz „Meštra“ HNK Mostar, ima predviđene predstave Pozorišta Beograd, Teatra Exit uz Zagreba te Narodnog pozorišta Tuzla i Teatra kabare Tuzla, kao i brojne likovne izložbe i koncerte.

Nakon Brčkog, predstava će u petak 27. 5. 2016. gostovati u Narodnom pozorištu Tuzla u okviru programa „HNS plus“. Organizator projekta „HNS plus“ je Odjel za kulturu, sport, medije i informiranje GV HNS BiH.

Predstava „Meštar“ nastala je u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Matice hrvatske Mostar. Glumac HNK Mostar Velimir Pšeničnik Njirić ovom predstavom obilježava 40 godina svog glumačkog rada. Pored toga što igra naslovnu ulogu, Velimir Pšeničnik Njirić je i redatelj predstave s kojom je 1971. godine, odigravši ulogu Cosme, započeo svoju karijeru glumca u Studentskom eksperimentalnom kazalištu u Zagrebu.

„Meštar“ Nedjeljka Fabria, drama iz sedamdesetih godina prošloga stoljeća, vječna priča o odnosu puka i umjetnika, kao i velikog vođe i umjetnika, smještena je u vrijeme života i smrti genija renesanse Michelangela Buonarotija, kipara, slikara, graditelja, pjesnika.

U predstavi igraju: Robert Pehar, Miro Barnjak, Angela Bulum te Velimir Pšeničnik Njirić u ulozi Meštra.

hnkmostar.ba / 25. 5. 2016.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: