„Meštar“ u Brčkom i Tuzli 

Predstava „Meštar“ autora Nedjeljka Fabria, u režiji Velimira Pšeničnika Njirića, koja je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru premijerno odigrana u travnju ove godine, gostuje u Brčkom i Tuzli.

Predstava će u Brčkom biti odigrana u sklopu manifestacije „Proljeće u gradu“ u četvrtak 26. 5. 2016. godine. Manifestacija „Proljeće u gradu“ koja se održava od 15. 5. do 15. 6. 2016. u bogatom programu uz „Meštra“ HNK Mostar, ima predviđene predstave Pozorišta Beograd, Teatra Exit uz Zagreba te Narodnog pozorišta Tuzla i Teatra kabare Tuzla, kao i brojne likovne izložbe i koncerte.

Nakon Brčkog, predstava će u petak 27. 5. 2016. gostovati u Narodnom pozorištu Tuzla u okviru programa „HNS plus“. Organizator projekta „HNS plus“ je Odjel za kulturu, sport, medije i informiranje GV HNS BiH.

Predstava „Meštar“ nastala je u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Matice hrvatske Mostar. Glumac HNK Mostar Velimir Pšeničnik Njirić ovom predstavom obilježava 40 godina svog glumačkog rada. Pored toga što igra naslovnu ulogu, Velimir Pšeničnik Njirić je i redatelj predstave s kojom je 1971. godine, odigravši ulogu Cosme, započeo svoju karijeru glumca u Studentskom eksperimentalnom kazalištu u Zagrebu.

„Meštar“ Nedjeljka Fabria, drama iz sedamdesetih godina prošloga stoljeća, vječna priča o odnosu puka i umjetnika, kao i velikog vođe i umjetnika, smještena je u vrijeme života i smrti genija renesanse Michelangela Buonarotija, kipara, slikara, graditelja, pjesnika.

U predstavi igraju: Robert Pehar, Miro Barnjak, Angela Bulum te Velimir Pšeničnik Njirić u ulozi Meštra.

hnkmostar.ba / 25. 5. 2016.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: