Nagrada za najboljeg mladog glumca pripala Ivanu Skoki za ulogu Špicka

Spicko3Dodjelom nagrada proteklog vikenda zatvorene su 35. kazališne igre BiH u Domu kulture Jajce.

Nagrada za najboljeg mladog glumca na Festivalu kazališnih igara BiH pripala je Ivanu Skoki koji igra Špicka u predstavi Christophera Duranga “Vanja i Sonja i Maša i još jedan” u režiji Nine Kleflin i izvedbi umjetničkog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara. Veliko je ovo priznanje i satisfakcija za ovog mladog i iznimno talentiranog hercegovačkog glumca čije vrijeme tek dolazi.

Inače, predstava “Naš razred” Kamernog teatra 55 najbolja je predstava po ocjeni stručnog žirija u sastavu: Aleksandra Spasojević, Mario Drmać i Nedžad Fejzić. Također, glumicama u predstavi, Tatjani Šojić za ulogu Rachelke i Gordani Boban za ulogu Zoche, pripale su glumačke nagrade. Željka Udovičić Pleština dobila je nagradu za dramaturgiju, Lejla Hodžić za kostimografiju i Vedran Hrustanović za scenografiju.

Spicko2Za režiju predstave “Sinovi umiru prvi” suvremenog hrvatskog dramatičara Mate Matišića, a u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke, nagrađen je Marko Misirača. To je po ocijeni žirija publike najbolja predstava, a za ulogu Mićuna Aleksandar Stojković primio je jednu od pet glumačkih nagrada. Nagrada za najbolji dramski tekst suvremenog autora pripala je Igoru Štiksu za “Brašno u venama” dok je glumačku nagradu primio Admir Glamočak za ulogu Igora u toj predstavi.

Jasna Žalica dobila je također glumačku nagradu za ulogu Karen Nash u predstavi Neila Simona “Hotel Plaza” u režiji Admira Glamočaka i izvedbi mostarskog Narodnog pozorišta.

hnkmostra.ba / vecernji.ba / 7. 6. 2016.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: