Velik interes publike za besplatnu izvedbu „Ajmo na fuka“

Svjetski dan kazališta, 27. ožujka, u HNK Mostar obilježen je besplatnom izvedbom kultne predstave „Ajmo na fuka“. Predstava je prvi službeni koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Mostar. Za „Ajmo na fuka“ uvijek se traži karta više, tako da su i za ovu izvedbu mjesta bila brzo popunjena. Pred mnogobrojnom publikom u auli HNK Mostar glumac Velimir Pšeničnik Njirić prije same izvedbe pročitao je međunarodnu poruku autora Petera Sellarsa povodom Svjetskog dana kazališta, a potom i hrvatsku poruku koju je napisao Dubravko Jelačić Bužimski. U hrvatskoj poruci, između ostalog, piše: „Treba nam kazalište Plemenitih osjećaja. Napokon, trebamo kazalište Istine s jedinom željom da ustrajemo. Ustrajemo u uvjerenju da ono što nam netko iz praznog i krhkog, ali snovima i poezijom ispunjenog prostora govori, ispunjava smisao našeg postojanja. To čini naš život ljepšim, a sve nas boljim osobama.“

U obje poruke naglasak je na ljekovitoj moći kazališta i zajedništvu koje je potrebno u kriznim vremenima. Nakon dvije godine pandemije publika se vraća u kazališta u sve većem broju jer intuitivno uviđa ono što navedene poruke naglašavaju. Zahvaljujemo svima koji dolaze na predstave HNK Mostar i onima koji će u budućnosti dolaziti.

Vidimo se u kazalištu!

 

 

 

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: