Zagrebačka publika oduševljena mostarskom predstavom

Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara gostovalo je sa svojom predstavom „Gnijezdo“ u Gradskom kazalištu Gavella u Zagrebu prošloga tjedna te pobralo ovacije i desetominutni aplauz koji Gavella dugo ne pamti. Ravnatelj Gavelle Dražen Ferenčina kazao je kako predstava progovara na suptilan i poetičan način o teškim temama, poput obiteljskih nesuglasica, ratnim ožiljcima, nemogućnošću komunikacije. „Uz odličnu glumačku igru i izvrsnu režiju, ‘Gnijezdo’ je zapravo predstava koju bi svako kazalište voljelo imati na svom repertoaru“, kazao je Ferenčina nakon odgledane predstave.

Ovaj autorski projekt Marine Petković Liker hvale i glumci koji su na nekim projektima s njom već radili. Glumica Urša Raukar kaže kako glumac radeći s Marinom Petković Liker ulazi u svoje dubine za koje nije ni znao da ih ima. „Njezin osebujan stil u ovoj predstavi je itekako došao do izražaja. Predstava me zaista dirnula i uživala sam u cijeloj izvedbi. Glumci su bili maestralni i zaista svojim umijećem ulaze u sam glumački vrh. Svaka čast mostarskoj ekipi“, kazala je Urša. Nesređeni odnosi unutar obitelj, između braće i sestara, o čemu i govori ova predstava, duboko dotiču sve one koji su se na bilo koji način, posredno ili neposredno, našli u takvoj situaciji.

Glumci Suzana Nikolić i Dragan Despot slažu se kako su glumci uspjeli prenijeti atmosferu koja je vidno djelovala na publiku. Kazališnu, televizijsku i filmsku glumicu Suzanu Nikolić predstava je duboko dirnula i, kako kaže, dovela do poistovjećivanja s prikazanim svijetom.

„To je onaj trenutak koji svi u našim obiteljima u nekom trenutku dodirnemo, prepoznamo i nađemo se u takvim situacijama. Upravo taj dokumentarizam, neposrednost, vjerodostojnost i istinitost koja je prisutna u igri glumaca, u načinu režije sa svim ‘specijalnim efektima’ preko hrane i pića, povežu i familijariziraju publiku i glumce u zajednicu u kojoj su svi jednaki. Marinin rukopis dugo pratim i uvijek me se dojme njene predstave. One su uvijek na sličnom tragu, ali u ovoj je uobličila svoj izričaj i estetiku dovela na najveću potenciju. Glumački je predstava nevjerojatno neposredna. Kao glumicu me izuzetno fascinirala lakoća i nenametljivost improvizacije glumaca jer znam koliko je to teško i zahtjevno“, zaključila je.

Predstava je i ranije nailazila na odličan prijem i publike i kritike pa je prošle godine proglašena najboljom predstavom Međunarodnog teatarskog festivala „Dani Jurislava Korenića“ u organizaciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva. U predstavi igraju: Miro Barnjak, Angela Bulum, Bojan Beribaka, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne e-Vaučere (kliknite ovdje za više i informacija o e-Vaučerima)
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 24 sata prije početka predstave! Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 9 do 17 sati na donji broj telefona ili adresu e-pošte: