Zagrebačka publika oduševljena mostarskom predstavom

Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara gostovalo je sa svojom predstavom „Gnijezdo“ u Gradskom kazalištu Gavella u Zagrebu prošloga tjedna te pobralo ovacije i desetominutni aplauz koji Gavella dugo ne pamti. Ravnatelj Gavelle Dražen Ferenčina kazao je kako predstava progovara na suptilan i poetičan način o teškim temama, poput obiteljskih nesuglasica, ratnim ožiljcima, nemogućnošću komunikacije. „Uz odličnu glumačku igru i izvrsnu režiju, ‘Gnijezdo’ je zapravo predstava koju bi svako kazalište voljelo imati na svom repertoaru“, kazao je Ferenčina nakon odgledane predstave.

Ovaj autorski projekt Marine Petković Liker hvale i glumci koji su na nekim projektima s njom već radili. Glumica Urša Raukar kaže kako glumac radeći s Marinom Petković Liker ulazi u svoje dubine za koje nije ni znao da ih ima. „Njezin osebujan stil u ovoj predstavi je itekako došao do izražaja. Predstava me zaista dirnula i uživala sam u cijeloj izvedbi. Glumci su bili maestralni i zaista svojim umijećem ulaze u sam glumački vrh. Svaka čast mostarskoj ekipi“, kazala je Urša. Nesređeni odnosi unutar obitelj, između braće i sestara, o čemu i govori ova predstava, duboko dotiču sve one koji su se na bilo koji način, posredno ili neposredno, našli u takvoj situaciji.

Glumci Suzana Nikolić i Dragan Despot slažu se kako su glumci uspjeli prenijeti atmosferu koja je vidno djelovala na publiku. Kazališnu, televizijsku i filmsku glumicu Suzanu Nikolić predstava je duboko dirnula i, kako kaže, dovela do poistovjećivanja s prikazanim svijetom.

„To je onaj trenutak koji svi u našim obiteljima u nekom trenutku dodirnemo, prepoznamo i nađemo se u takvim situacijama. Upravo taj dokumentarizam, neposrednost, vjerodostojnost i istinitost koja je prisutna u igri glumaca, u načinu režije sa svim ‘specijalnim efektima’ preko hrane i pića, povežu i familijariziraju publiku i glumce u zajednicu u kojoj su svi jednaki. Marinin rukopis dugo pratim i uvijek me se dojme njene predstave. One su uvijek na sličnom tragu, ali u ovoj je uobličila svoj izričaj i estetiku dovela na najveću potenciju. Glumački je predstava nevjerojatno neposredna. Kao glumicu me izuzetno fascinirala lakoća i nenametljivost improvizacije glumaca jer znam koliko je to teško i zahtjevno“, zaključila je.

Predstava je i ranije nailazila na odličan prijem i publike i kritike pa je prošle godine proglašena najboljom predstavom Međunarodnog teatarskog festivala „Dani Jurislava Korenića“ u organizaciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva. U predstavi igraju: Miro Barnjak, Angela Bulum, Bojan Beribaka, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.