Bogat repertoar u lipnju

Na početku mjeseca lipnja na scenu HNK Mostar vraća se „Ljepotica iz Leenanea“ koja će biti odigrana u srijedu 7. 6. 2017. u 20 sati. Predstava je premijerno odigrana 2014. godine, a nastala je prema tekstu irskog pisca Martina McDonagha u režiji Segora Hadžagića.

Riječ je o crnoj komediji s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway. Martin McDonagh u ovoj priči kroz odnos majke i kćeri uspijeva prikazati sve objektivne i subjektivne okolnosti promašenog i nedosanjanog sna, osobnog, socijalnog i nacionalnog.

U predstavi glume: Jelena Kordić Kuret, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka.

„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ novi je kazališni hit za koji su sve karte u svibnju bile unaprijed rasprodane. Razlog je to da su u ovom mjesecu ostavljena tri termina za predstavu koja će biti odigrana 13., 14. i 15. lipnja 2017. u 20 sati.

U „Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja“ prvom i najpoznatijem dramskom djelu proslavljenog hrvatskog autora Ive Brešana, angažiran je cjelokupni glumački ansambl HNK Mostar, uz snažnu potporu izvrsne gostujuće ekipe iz Hrvatske, redatelja Ivana Lea Leme, glumca Slavena Knezovića, scenografkinje Vesne Režić, kostimografkinje Mirjane Zagorec, autora glazbe Zvonimira Duspera i koreografa Lea Mujića.

U predstavi igraju: Slaven Knezović, Robert Pehar, Ivan Skoko, Angela Bulum, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Jelena Kordić Kuret, Bojan Beribaka, Nikolina Marić, Mario Bošnjak i Zorislav Galić te članice KUD Sveti Ante iz Cima Danica Džidić, Stana Šuman i Sofija Vrljić.

U lipnju će HNK Mostar ugostiti i Glumačku družinu Histrion iz Zagreba s predstavom „Gastarbajterski Božić“ koja će biti odigrana u petak 16. 6. 2017. u 20 sati.

„Gastarbajterski Božić“ je rani dramski tekst Mate Matišića, napisan upravo na Božić prije 29 godina. Radnja predstave događa se na samu Badnju večer u praznom trgovačkom centru u kojem su prisutni samo čistačica Marija i čuvar Jozo igrom slučaja oboje hrvatski gastarbajteri. To su žena i muškarac zrelijih dobi koji su cijeli svoj radni vijek proveli teško zarađujući kruh u tuđini. Danas samo čeznu za mirovinom. Ljubav koja im se dogodi na kraju životnog puta zaslužena je pobjeda nad svim životnim nedaćama.

Predstavu je režirao Zoran Mužić, a u ulogama Marije i Joze u ovoj izvrsnoj komediji publiku će zabaviti Ankica Dobrić i Joško Ševo.

Za četvrtak 22. 6. 2017. i petak 23. 6. 2017. ostavljeni su termini za još jednu kazališnu uspješnicu, predstavu „Chick lit“ autora Damira Šodana u režiji Tanje Miletić Oručević.

Šodanov „Chick lit“ je duhovita i ironična groteska hrvatskog jet-seta i presjek stanja svijesti hrvatskog tranzicijskog društva koje je u osnovi vrlo slično našoj bosanskohercegovačkoj stvarnosti. Mladi bračni par, od kojih je suprug novopečeni tajkun i industrijalac, a supruga jedna od uspješnih chick lit spisateljica, priređuje zabavu povodom izlaska njene nove knjige. Na partiju se pojavljuje cijela lepeza zanimljivih gostiju, koji se u dramskom rukopisu Damira Šodana promeću u arhetipove novouspostavljene društvene ljestvice. Paralelno sa zabavom, ispred obiteljske vile prosvjeduju otpušteni uposlenici tvornice čiji je vlasnik suprug chick lit spisateljice. Kako parti odmiče i pristižu novi gosti, postaje sve izvjesnije da će doći do sukoba „ulice“ s novopečenom aristrokracijom.

U predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar, Velimir Njirić Pšeničnik, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Nedžad Maksumić, Diana Ondelj Maksumić, Igor Vidačković, Saša Oručević, Emir Spahić, Bojan Beribaka, Angela Bulum i Ivan Skoko.

Kraj mjeseca i zatvaranje kazališne sezone ostavili smo za predstavu „Quijotanje“ autora Dragana Komadine koja će biti odigrana u četvrtak 29. 6. 2017. u 20 sati.

Predstava će biti ovog puta rezervirana za druženje poslovnih žena iz Mostara i Hercegovine u još jednom „Ladies In by Jana“.

Ulaznice za sve predstave moguće je rezervirati:

Ulaznice po cijeni od 10 KM, za učenike, studente i umirovljenike 5 KM, također se mogu kupiti na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 15 sati te sat vremena prije početka predstave.

Studenti Sveučilišta u Mostaru mogu iskoristiti svoje vaučere koje mogu preuzeti u prostorijama Studentskog zbora ili izravno na blagajni HNK Mostar i zamijeniti ih za besplatne ulaznice.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.