Ciklus nagrađivanih predstava na sceni HNK Mostar

Ciklus nagrađivanih predstava na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru pod nazivom „Predstave koje je zavoljela publika i kritika“ počinje u srijedu 18. 4. i četvrtak 19. 4. izvedbom „Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja“, s početkom u 20 sati.

Od ukupno 15 predstava na repertoaru HNK Mostar, njih šest su osvojile priznanja s ukupno 16 nagrada publike i kritike. To su predstave: „Chick lit“„Ljepotica iz Leenanea“„Ajmo na fuka“„Vanja i Sonja i Maša i još jedan“„O ljubavi“ i „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“.

„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ premijerno je odigrana u svibnju 2017. godine i do sada je odigrana 17 puta. Na sceni HNK Mostar predstava se igra već drugu kazališnu sezonu. Na Susretima kazališta/pozorišta u Brčkom 2017. godine, jednom od najvećih teatarskih festivala u BiH, predstava je ponijela najviše nagrada: za najbolju mladu glumicu, najbolju mušku ulogu, kostimografiju i glazbu.

„Nagradu za najbolju mladu glumicu osvojila je Jelena Kordić Kuret koja je uvjerljivo i nadahnuto igrala ulogu pisanu za muškarca što nam je omogućilo da u dobro poznatom komadu otkrijemo posve novu energiju i ponekad nevidljivi sloj značenja“, istaknula je članica žirija Anja Šovagović Despot prilikom dodjele nagrada.

Po ocjeni Stručnog žirija predstava HNK Mostar imala je najbolji kostim i glazbu pa su se nagradama okitili i kostimografkinja Mirjana Zagorec i skladatelj Zvonimir Dusper Dus.

Nagradu publike za najbolju mušku ulogu osvojio je Robert Pehar.

„Naizgled epizodna uloga ostavila je na Žiri publike i, čini nam se i na publiku, dojam istinskog Hamleta koji je imao najteži zadatak da pravi dramu prema diktatu vladajućih“, stoji u objašnjenu odluke žirija.

„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ trenutno s predstavom „Ajmo na fuka“ ima najviše pojedinačnih nagrada od svih predstava koje su na redovitom repertoaru HNK Mostar. Osim na sceni u Mostaru uspješno je odigrana u Brčkom i Zadru, a 28. 4. predstava će gostovati i u HNK Zagreb.

Nagrade koje je predstava dobila potkrijepljene su i stalnim zanimanjem publike tako da su obje izvedbe u srijedu 18. 4. i četvrtak 19. 4. tjednima unaprijed rasprodane. Predstava će biti odigrana i u okviru festivala Mostarska liska u petak 20. 4. 2018. na sceni Narodnog pozorišta Mostar.

Ciklus nagrađivanih predstava nastavlja se 25. 4. izvedbom predstave „Vanja i Sonja i Maša i još jedan“ autora Christophera Duranga u režiji Nine Kleflin.

Rezervirajte ulaznicu

Cijene ulaznica:
  • Redovita - 10 KM
  • Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposlene osobe - 5 KM
  • Studenti i nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere
Ulaznice možete rezervirati na dva načina:
  1. Pozivom na broj 036/446 024 ili 063/019-019
  2. Porukom preko Facebook Messengera (kliknite ovdje za otvaranje Messengera)
Sve predstave počinju u 20 sati, osim ako nije drukčije navedeno. Za sve dodatne informacije u vezi rezervacija ulaznica možete nas kontaktirati svakim radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona ili adresu e-pošte: